Levenslang rijverbod voor man die 19 keer betrapt werd zonder rijbewijs

De politierechter in Halle heeft een man een levenslang rijverbod opgelegd nadat hij voor de negentiende keer betrapt werd op rijden zonder rijbewijs. De man kreeg eerder 700 uur aan werkstraffen, maar dat kon hem niet weerhouden om toch zonder rijbewijs rond te blijven rijden.

Het was in Dilbeek in 2020 dat de man bij een politiecontrole voor de negentiende keer tegen de lamp liep. Opnieuw bleek hij zonder rijbewijs rond te rijden. Een misdrijf waarvoor hij eerder al verschillende keren een rijverbod kreeg opgelegd. 

700 uur werkstraffen

De advocate van de man probeerde nog te pleiten voor een milde straf, maar daar ging rechter Dina Van Laethem niet op in. Zij had namelijk uitgerekend dat de man in het verleden al 700 uur aan werkstraffen gekregen had, maar dat die straffen de man niet tot inzicht hadden gebracht, net zoals de eerder opgelegde gevangenisstraffen. 

De rechter veroordeelde de man nu opnieuw tot een gevangenisstraf van 18 maanden en een levenslang rijverbod. Hij moet ook een boete van 8.000 euro betalen.  

Meest gelezen