Lierse K. bouwt nieuwe uittribune na supportersrellen: "Willen iedereen veilig naar het voetbal laten komen"

Voetbalclub Lierse gaat versneld een nieuwe tribune bouwen die thuis- en uitsupporters verder van elkaar zullen scheiden. Er waren al langer renovatieplannen voor het stadion, maar de club maakt daar nu versneld werk van na de supportersrellen van vorige maand. 

Begin april braken er rellen uit tijdens een thuismatch van voetbalclub Lierse tegen Waasland-Beveren. Hooligans wierpen toen bommetjes in de richting van het vak met Beverensupporters. Lierse werd daarvoor gestraft door de voetbalbond. Zo moet het zogenaamde "sfeervak" dicht tijdens de eerste twee competitiematchen van volgend seizoen.

Het is een oud zeer dat twee supportersgroepen naast mekaar zitten op de tribune

Yorik Torreele, CEO Lierse K.

Door de rellen wil het bestuur van Lierse zo snel mogelijk werk maken van een nieuwe tribune waar uit- en thuissupporters verder van elkaar gescheiden worden. 

“Het is een oud zeer dat de vakken van de twee supportersgroepen naast mekaar zitten op de tribune die wij “De Berg” noemen”, zegt Yorik Torreele van Lierse. “Ook de stad, de politie en onze veiligheidsdiensten hebben hier al hun bezorgdheid over geuit. De plannen voor een nieuwe tribune lagen al langer op tafel maar worden door de toenemende problemen in stadions nu versneld. ”We willen iedereen veilig voetbal kunnen aanbieden."

Vernieuwde commandopost

Op de nieuwe tribune kunnen zo’n 500 tot 800 bezoekende supporters terecht. Er zullen ook faciliteiten voorzien zijn voor bezoekende supporters die in een rolstoel zitten. “Verder maken we ook werk van een vernieuwde commandopost waar politie, brandweer en onze eigen veiligheidsdiensten vanuit kunnen opereren.” 

De club zal eerstdaags een vergunningsaanvraag indienen. "We hopen de nieuwe tribune volgend voetbalseizoen gebruiksklaar te krijgen, liefst al bij de start", aldus Torreele. "Maar met zulke dossiers moet je natuurlijk altijd met twee woorden spreken." 

Meest gelezen