© Radio 2

Minder leegstand in Hasseltse TT-wijk door komst O’Learys: “Dit zal een nieuwe impuls geven aan de buurt”

In het najaar opent een gloednieuwe vestiging van O’Learys in de Hasseltse TT-site. Op de plek waar vroeger de Mediamarkt zat, kan je vanaf dan terecht in een sportsbar, bowlingbaan en een restaurant. De zaak neemt 4.000 m² handelsruimte in, en wordt daarmee de grootste zaak in de TT-wijk.

De buurt heeft de vele werken en de verhuis van onder andere de Mediamarkt, AS Adventure en de Standaard Boekhandel slecht verwerkt. Vorig jaar is de hele site overgenomen door projectontwikkelaar Growners die met de komst van O’Learys de site nieuw leven wil inblazen. “O’Learys zal voor TT een trekker van formaat worden. Met de invulling van bijna 4.000 m², worden ze meteen de grootste afnemer”, vertelt Koen Verhaest van Growners. “Er zijn nog mooie panden beschikbaar voor wie interesse heeft om zich rond O’Learys te vestigen.”

Luister hier naar het interview over de nieuwe zaak in de TT-wijk:

Het Hasseltse stadsbestuur reageert blij met de komst van de grote zaak naar Hasselt. “Dat gaat een hele nieuwe impuls geven aan dit stadsdeel”, vertelt schepen Rik Dehollogne (N-VA) trots. “Ik hoop dat vele andere ondernemers hun wagonnetje aan deze nieuwe zaak zullen hangen.”

In de nieuwe O'Learys in Hasselt zal je kunnen bowlen
(c) Steven Hendrix

O’Learys zal in het najaar de deuren openen. Steven Malysse: “In Hasselt zal je in een Amerikaanse setting kunnen genieten van bowling, karaoke, arcade, shuffleboard en pubgames. Er zullen ook meer dan 100 tv-schermen hangen waar sportfanaten naar kunnen kijken.” Er is ook plaats voor een restaurant in de nieuwe zaak.

Het is zeer rustig hier, we zijn een uithoekje geworden van Hasselt

Schoenenverkoopster Hanne Thones

Op dit moment ligt de TT-site er wat verlaten bij, zeker op de plek waar de nieuwe O’Learys zal komen. Verkoopster Hanne Thones van een grote schoenenzaak vlak ernaast heeft even geen klanten in de zaak. “Hier mag wat nieuw cliënteel bijkomen in de site. Het is zeer rustig hier, we zijn een uithoekje geworden van Hasselt. Dat heeft niet alleen met corona te maken, maar ook met de leegstand hier in de wijk.” 

Leegstand in de Maastrichterstraat richting Grote Markt
© Radio 2

Wat verderop in de Maastrichterstraat richting Grote Markt klinkt een gelijkaardig verhaal. “Er zijn twee trekkers verdwenen in het straatje, ze zijn verhuisd naar een andere locatie in de stad”, zegt centrummanager Ben Croonenborghs. “Het is altijd een gezellig straatje geweest, we hopen dat dit terug zal komen.” Handelaars in het straatje klagen ook over de vele werken in de straat die al 5 jaar duren. Peter van café De Witte: “Dat was niet goed voor de handel. Een nieuwe zaak in de TT-site is niet alleen goed nieuws, het is ook een applaus voor de handelaars die toch hier gebleven zijn.”

Ruimtelijk uitvoeringsplan uit 2018

Ook oppositiepartij CD&V is verheugd met de komst van O’Learys in de TT-site, maar is toch ook kritisch. “We hebben in 2018 al een ruimtelijk uitvoeringsplan gemaakt voor de wijk, en nu 4 jaar later is er pas een nieuwe winkel”, zegt voormalig schepen Tom Vandeput (CD&V). “Wij hebben deze wijk willen opwaarderen met een nieuw stadhuis, de komst van de Inno en hotels. Er is sindsdien alleen maar extra leegstand gekomen.”

Meest gelezen