Foto: politie Antwerpen

Politieagent betrapt man op gestolen speedpedelec zonder batterij of nummerplaat in Borgerhout

Een alerte inspecteur van de Antwerpse politie heeft een man op een gestolen speedpedelec betrapt. Hij merkte op dat de man rondreed met een speedpedelec van duizenden euro's zonder dat de motor aanstond. Bovendien had de fiets ook geen nummerplaat. Bij een controle bleek dat er geen batterij meer in de fiets zat, en dat het ging om een fiets die een paar dagen voordien gestolen was. De fiets is ondertussen weer bij de eigenaar. 

Een inspecteur van het Antwerpse Orida-fietsteam merkte tijdens zijn fietstocht op weg naar kantoor, de verdachte fiets op. De speedpedelec had geen nummerplaat -wat verplicht is- en het was ook duidelijk dat de motor van de fiets niet aanstond. De inspecteur vermoedde dat er geen batterij in de fiets zat en besloot de man te controleren. Het ging effectief om een fiets die een paar dagen voordien was gestolen. De speedpedelec is ondertussen weer bij de eigenaar.

De batterij van je fiets wegnemen, schrikt dieven niet altijd af

Willem Miegom, politiewoordvoerder Antwerpen

De eigenaar had preventief de batterij uit zijn fiets gehaald om de dieven af te schrikken, maar dat heeft niet geholpen. Volgens Antwerps politiewoordvoerder Willem Miegom gebeurt het wel vaker dat fietsen zonder batterij gestolen worden, omdat zelfs dan de fietsen nog veel waard zijn. Batterijen worden ook vaak gestolen, omdat ze algauw een paar honderd euro's kosten. 

 

Meest gelezen