Thuislozen krijgen kappersbeurt voor 2 euro bij Café Anoniem in Hasselt: "Ze voelen zich meteen beter"

3 jongeren van Gigos zijn langsgekomen bij Café Anoniem om 19 thuislozen hun haren te knippen. De jongeren hebben al een diploma haartooi op zak en zetten zich nu elke 6 weken in voor deze samenkomst. De bedoeling is om de thuislozen een beter gevoel te geven en de leefwerelden te leren kennen. 

De samenwerking tussen Café Anoniem en jeugdwelzijnswerk Gigos vormt dit concept. Café Anoniem is een plek waar daklozen terechtkunnen voor hulp en gezelschap. Gigos wil kinderen en jongeren uit kwetsbare posities op die manier betrekken in de samenleving.

3 jongeren van Gigos, Melisa, Ece en Yasin zijn vandaag aanwezig bij Café Anoniem. Ze komen er haren knippen van enkele daklozen uit de buurt die zich konden inschrijven. Uiteindelijk kregen 19 mensen een frisse coupe. "We zijn hier vandaag om hun beter te doen voelen, zodat ze ook minder onzeker buiten kunnen komen", begint Ece Can. "Ze vertellen meer over hun gevoelens en hun leven op de kappersstoel en dat is leuk dat we op deze manier een gesprek met hen kunnen aangaan. Het is fijn om te doen, ze worden er blij van en dat maakt mij ook blij."

Café Anoniem in Hasselt

Jeugdwelzijnswerker Alessandro Canale vindt het fijn dat ze dit organiseren: "De jongeren hebben ook goede gesprekken met de daklozen. Het is belangrijk dat zij elkaars levenswerelden leren kennen en dat de jeugd beseft dat het niet vanzelfsprekend is dat je een dak boven je hoofd hebt."

Salvatore Lampariello is actief bij Café Anoniem (SAAMO): "We zijn blij dat de jongeren iets kunnen betekenen voor onze organisatie. Ook voor de daklozen zelf is het positief om hier samen te zijn, ze begrijpen elkaar en kunnen dan ook samen in gesprek gaan."

Meest gelezen