Radio 2

Turnhout krijgt nieuw triatlonevenement in de jachthaven

De jachthaven van Turnhout is in september het decor van een nieuw triatlonevent. Het is een initiatief van Triatlonclub Taxan[TRIA], die twee jaar geleden werd opgericht. "Het is voor alle leeftijden en alle niveaus, er is bijvoorbeeld ook een ouder-kind triatlon", zegt Thomas Peeters van Taxan[TRIA].

"We willen triatlon toegankelijk maken voor een zo groot mogelijk publiek", zegt Thomas Peeters van Triatlonclub Taxan[TRIA]. "Daarom organiseren we een evenement voor alle leeftijden en alle niveaus. Er is bijvoorbeeld een ouder-kind triatlon, met 100 meter zwemmen, 3 kilometer fietsen en 1 kilometer lopen. Voor de sportievelingen is er een kwart triatlon met officiële afstanden, en er is er ook een recreatieve triatlon, met 400 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen."

Jachthaven als decor

"We hebben een prachtig decor voor de triatlon", vertelt Peeters. "Het zwemmen gebeurt in de jachthaven van Turnhout, het fietsen gaat richting Merksplas, en het lopen vindt plaats tussen Brug 2 en de voetgangersbrug. Dat is ook een heel mooi parcours langs de vaart."

We zijn opgestart in maart 2020, een paar dagen voor de coronacrisis losbrak

Met dit evenement hoopt Taxan[TRIA] meer mensen warm te maken voor de sport. "We hebben onze club twee jaar geleden opgericht, in maart 2020, een paar dagen voor de coronacrisis losbrak", vertelt Peeters. "Geen ideale timing, maar we konden toch starten met zo'n 20 à 25 personen. De voorbije week hebben we ons vijftigste lid ingeschreven, dus er is toch een verdubbeling op die twee jaar tijd."

De HB Accountants Triatlon Turnhout vindt plaats op zondag 25 september.

Meest gelezen