UZ Leuven opent loop- en wandelpaden voor personeel: "We willen mentaal welzijn verhogen"

Op campus Gasthuisberg van het UZ Leuven zijn vanmiddag twee loop- en wandelpaden geopend. Daar kunnen de werknemers van het ziekenhuis een frisse neus halen tijdens hun pauze. Het UZ Leuven wil op die manier het mentaal welzijn van zijn personeel verhogen na de moeilijke periode die de werknemers door de coronapandemie achter de rug hebben.

Het UZ Leuven richtte de looppiste op samen met de stad Leuven en Sport Vlaanderen. Het pad begint aan de ingang van campus Gasthuisberg en loopt door het Alexianenpark en het Bertembos. Het moet de werknemers stimuleren om tijdens hun lunchpauze te gaan wandelen, joggen of hardlopen in de natuur.

"Onze mensen zijn de hele dag bezig met zorg en ondersteuning, en je voelt dat ze er af en toe eens even tussenuit willen", zegt Peter Hermans, personeelsdirecteur van het UZ Leuven. "Daarom vinden wij het belangrijk dat onze medewerkers een extra mogelijkheid hebben om zich wat te ontspannen en om tijdens hun pauze te bewegen."

Mentaal welzijn

Door de coronapandemie heeft het zorgpersoneel er een moeilijke periode opzitten. Door middel van beweging en fitheid wil het UZ Leuven zijn  personeel opnieuw aanmoedigen.  "De afgelopen maanden en jaren zijn onze medewerkers serieus op de proef gesteld", zegt Hermans. "Met deze loop- en wandelpiste willen het mentaal welzijn van onze medewerkers verhogen, en opnieuw veerkracht ontwikkelen."

Niet altijd haalbaar

Voor sommige personeelsleden is het niet altijd mogelijk om te gaan lopen of wandelen. "Het is zeker niet op elke dienst haalbaar om er even tussenuit te gaan", geeft Peter Hermans toe, "maar waar het kan wordt het zeker aangemoedigd." Het wandelpad is 1,8 kilometer lang en het looppad is 6,8 kilometer. Naast het ziekenhuispersoneel mogen ook bezoekers en patiënten gebruik maken van het looppad.

Meest gelezen