Radio 2

Verdachte van dubbele moord Kraainem vrijgelaten

De 50-jarige verdachte van de dubbele moord in Kraainem is vrijgelaten door de Kamer van Inbeschuldigingstelling van Brussel. Dat is vernomen bij het parket-generaal. Volgens de KI zijn er "aanwijzingen van schuld lastens de verdachte, maar toch onvoldoende ernstige aanwijzingen om de voorlopige hechtenis te handhaven". 

Eind maart werden de lichamen van een 46-jarige vrouw en haar 17-jarige dochter levenloos aangetroffen in hun woning in Kraainem. De hulpdiensten werden verwittigd door de vriend van de vrouw, die al snel werd opgepakt en door de onderzoeksrechter werd aangehouden op verdenking van de dubbele moord. De man heeft de feiten steeds ontkend, maar de raadkamer bevestigde midden april nog zijn aanhouding. De verdediging tekende beroep aan, maar vorige week werd het dossier uitgesteld omdat er nieuwe stukken aan het dossier waren toegevoegd. 

Er zijn aanwijzingen van schuld lastens de verdachte, maar toch onvoldoende ernstige aanwijzingen om de voorlopige hechtenis te handhaven

Om welke stukken het gaat, is voorlopig niet bekend. De raadsman van de 50-jarige verdachte pleitte deze namiddag opnieuw voor de vrijlating van zijn cliënt, waar de KI op inging. Volgens de Kamer van Inbeschuldigingstelling zijn er 'aanwijzingen van schuld lastens de verdachte, maar toch onvoldoende ernstige aanwijzingen om de voorlopige hechtenis te handhaven’. Intussen loopt het onderzoek naar de dubbele moord nog verder . 

Meest gelezen