Videospeler inladen...

BEKIJK – CD&V in vrije val, blijkt uit "De Stemming": Ivan De Vadder analyseert kiesintenties van Vlamingen

Mochten er morgen verkiezingen zijn, dan eindigt CD&V als kleinste partij van Vlaanderen. Dat blijkt uit de resultaten van "De Stemming", een bevraging bij meer dan 2.000 Vlamingen in opdracht van VRT NWS en De Standaard. Ook Open VLD moet zich zorgen maken. En wie is de grootste stemmentrekker? VRT NWS-journalist  Ivan De Vadder baant zich in bovenstaande video een weg door het bos van cijfers en tabellen, en trekt de belangrijkste conclusies.  

"De Stemming" is een onderzoek in opdracht van VRT NWS en De Standaard, online uitgevoerd bij 2.064 Vlamingen door de universiteiten van Brussel en Antwerpen, onder leiding van Stefaan Walgrave (UA) en Jonas Lefevere (VUB). De steekproef vond plaats tussen 14 en 31 maart, toen de Russische invasie in Oekraïne nog volop in een eerste fase zat. VRT NWS presenteert de resultaten van het onderzoek in vier delen: de impact van de oorlog (5/5), de kiesintenties van de Vlaming (vandaag), de klimaatverandering (maandag 9/5) en het migratiebeleid (dinsdag 10/5).

Voor wie zich in de resultaten wil verdiepen: achter deze link vindt u het volledige rapport van het tweede deel van ”De Stemming”.

Meest gelezen