Brandweerkolonne met hulpmateriaal uit Pelt aangekomen in Polen

Het konvooi met  brandweer- en ziekenwagens vol hulpmateriaal dat gisteren uit Pelt richting Polen vertrokken is, is op z'n eerste bestemming aangekomen. Het is de bedoeling dat het materiaal daar uitgeladen wordt en per trein naar het Oekraïense Lviv gaat. 

“We hebben ondermeer 300 brandweerpakken bij, helmen, laarzen en kogelvrije vesten. Die zijn allemaal bestemd voor onze Oekraïense collega’s”, zegt Niels Bouwens van Netwerk Brandweer.

 “Op verschillende plaatsen in Oekraïne zijn de brandweerkazernes gebombardeerd en is veel materiaal verloren gegaan. We hebben alle materiaal gesorteerd en gelabeld. Het gaat nu de trein op naar de stad Lviv in Oekraïne.” 

Tweede bestemming

“Eens het materiaal gelost is, rijden we 100 km verder om de voertuigen achter te laten. Ook die zijn bestemd voor Oekraïne. We gaan daar even slapen om dan morgen samen met ons 12  in een busje terug naar huis te keren. We zullen 22 uur onderweg zijn voor we opnieuw in België zijn.” 

Meest gelezen