Veerle Geerinckx (tweede van links op de foto) viert mee de titel

Burgemeester Geerinckx van Zemst wordt met Belgian Huskies Europees Kampioen in curling

Het Belgische curlingteam, met daarin burgemeester van Zemst Veerle Geerinckx (N-VA), won donderdag het Europees Kampioenschap Curling voor vrouwen in Litouwen. Na verlengingen versloeg de ploeg Spanje met 6-9. 

Curling lijkt een beetje op petanque of bowlen, maar wordt op ijs gespeeld met zware stenen in de plaats van ballen. De spelers van elk team hebben een bezem om het ijs juist vóór de steen te vegen en zo de baan van de steen te beïnvloeden. Dat levert vaak spectaculaire beelden op. In Zemst is één van de 3 curlingclubs in ons land gevestigd. Burgemeester Geerinckx sloot zich 5 jaar geleden aan. 

Facebook Veerle Geerinckx

Het Europees Kampioenschap vond dit jaar plaats in de stad Kaunas, in Litouwen. Geerinckx trad er aan met de Belgian Huskies, dat is onze nationale vrouwenploeg in het curling. Na een spannende finale met verlengingen wonnen de Huskies van Spanje met 6-9. Daardoor promoveren de Huskies van de C- naar de B-divisie.

Meest gelezen