B. BOISSONNET / BSIP

Spiegelinzamelactie in Leuven voor Oekraïense vluchtelingen: "Belangrijk voor het gevoel van eigenwaarde"

In Leuven worden momenteel spiegels ingezameld voor Oekraiënse vluchtelingen die verblijven op de Scheutsite. Dat voormalige klooster doet sinds maart dienst als opvangcentrum voor 210 vluchtelingen. De Oekraïeners kunnen er enkele maanden verblijven. 

Nu de eerste basisnoden van de Oekraïense vluchtelingen vervuld zijn, kan er worden gekeken naar andere behoeftes. Na een korte bevraging bij de vluchtelingen op de Scheutsite, was al snel duidelijk dat de meeste mensen een spiegel missen. "Veel mensen gaven aan graag een spiegel te hebben. Zo kan je zien of je haar en kledij goed ligt, en dat is toch wel belangrijk voor het gevoel van eigenwaarde", zegt vrijwilligster op de Scheutsite, Sabine Bovend'aerde. 

"In totaal zijn we op zoek naar 62 spiegels. We ontvingen er al dertien van particulieren en winkels. De resterende spiegels proberen we in te zamelen via geldschenkingen. Uiteraard ontvangen we ook graag oude spiegels die mensen niet meer nodig hebben", vertelt Bovend'aerde. 

Op de website van de spiegelinzamelactie kan je een donatie doen van 7.95 euro waarmee de spiegels worden aangekocht.  

Meest gelezen