De "Fuente de la India"-fontein met daarachter de beschadigde gevel van het hotel
Xinhua News Agency.All Rights Reserved

Zeker 26 doden en 46 gewonden na zware explosie in legendarisch hotel in Havana

In de Cubaanse hoofdstad Havana zijn zeker 26 doden gevallen bij een zware explosie in het vijfsterrenhotel Saratoga. 46 mensen raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. Dat blijkt uit een officiële balans van de autoriteiten. De ravage is enorm. Het Saratoga-hotel is legendarisch in Cuba. Sterren als Madonna en Beyoncé waren er al te gast.

Bij een zware ontploffing in het centrum van de Cubaanse hoofdstad Havana is het luxehotel Saratoga zwaar beschadigd geraakt. De ravage is enorm. Zeker 26 mensen zijn om het leven gekomen, onder wie een Spaanse toerist. 46 mensen raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht.

Onder de slachtoffers zijn ook een zwangere vrouw en een kind. De zoektocht naar mogelijke slachtoffers gaat verder, maar de hulpdiensten hebben de hoop opgegeven om nog overlevenden te vinden. 

Na de explosie brak er ook brand uit. Het Saratoga-hotel was nog gesloten door de coronacrisis. Op het ogenblik van de explosie bevonden zich in het gebouw enkel personeelsleden die de heropening van het hotel op 10 mei aan het voorbereiden waren.

De voorgevel van het hotel is grotendeels ingestort door de ontploffing. Een grote rookwolk hangt rond de deels ingestorte gevel van het gebouw. Ook de omliggende gebouwen zijn beschadigd.

"Ongeval met ontplofte gastank"

De oorzaak van de explosie wordt onderzocht. Maar de autoriteiten gaan uit van een ongeval met een ontplofte gastank. Een aanslag wordt uitgesloten.

De Spaanse eerste minister Pedro Sanchez betuigde zijn medeleven met de nabestaanden van zijn overleden landgenoot. Hij bevestigde voorts dat er nog een tweede Spanjaard ernstig gewond raakte bij de explosie.

BEKIJK - De ravage na de explosie:

Videospeler inladen...

FOTO - Reddingswerkers zoeken naar vermisten onder het puin:

Copyright 2022. The Associated Press. All rights reserved

FOTO - Van de historische voorgevel blijft niet veel meer over:

Copyright 2022. The Associated Press. All rights reserved

Legendarisch hotel

Het vijfsterrenhotel Saratoga is legendarisch in Cuba. Het gebouw uit de 19e eeuw ligt in de buurt van het oude parlementsgebouw en telt 96 kamers en twee restaurants. Op het dak is er een zwembad. Onder meer Madonna en Beyoncé verbleven al in het Saratoga-hotel.

FOTO: Zo zag het hotel er voor de explosie uit:

AFP or licensors

FOTO - De gevel voor de explosie aan de kant van de "Fuente de la India"-fontein:

ESCUDERO Patrick / hemis.fr

FOTO -  Op het dak was een zwembad en een uitzicht op het parlementsgebouw:

© Ellen Rooney - creative.belgaimage.be

FOTO - Jay Z en Beyoncé vanop het balkon bij hun bezoek in 2013:

Meest gelezen