Copyright Sint-Bavo

Sint-Bavohumaniora in Gent wil met nieuw gebouw plaats bieden aan 250 extra leerlingen

De Sint-Bavohumanoria in Gent, waar de zogenaamde "groentjes" al sinds de jaren 30 vertoeven, start komende maandag met de bouw van een nieuw gebouw. De school doet dat omdat er almaar meer leerlingen naar de school willen komen. 

De school, met de leerlingen met het groene uniform, start komende maandag met de uitvoering van haar ruimtelijk masterplan. 4.500 vierkante meter wordt gerenoveerd en er wordt een nieuwbouw gezet. Met de aanbouw en de reorganisatie zullen 250 extra leerlingen een plaats kunnen krijgen.

Grote uitbreiding

"Bij zo'n uitbreiding komt heel wat kijken", zegt directeur Hilde Allaert. "Het gaat niet alleen over extra lokalen, maar ook over banken en stoelen, extra leerkrachten en sportzalen. Ook de eetzalen moeten aangepast worden voor zo'n aantal extra leerlingen."

We moeten ieder jaar leerlingen die van heinde en verre komen, teleurstellen
Directeur Hilde Allaert van Sint-Bavohumanoria

Ook de Groenzaal, een van de grootste theaterzalen in Gent , zal gerenoveerd worden. Het is de bedoeling dat het een moderne vaste stek wordt waar bezoekers van theater en cultuur kunnen proeven.

En ook het internaat van Sint-Bavo wordt groter. De school neemt daarvoor een pand in vlakbij. Daar kunnen 40 extra internaatleerlingen, bij de om en bij 270 al aanwezige leerlingen, terecht. En het is nodig: "We moeten ieder jaar leerlingen die van heinde en verre komen teleurstellen", zegt Allaert.

2023

De werken zouden moeten afgerond zijn tegen 1 september 2023, zegt directeur Allaert: "En dan zullen alle klassen gevuld zijn." Het totale kostplaatje bedraagt 8,5 miljoen euro. "Daar zit alles in: ook de heraanleg van de tuinen, van de fietsenstalling, 8 extra klaslokalen, de renovatie van de Groenzaal en andere zaken."

De school heeft de openbare ruimte op het domein in 2019 ook al eens uitgebreid: met een speelplaats op het dak van de school.

Meest gelezen