Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved.

Karine Jean-Pierre (44) wordt eerste zwarte en openlijk lesbische woordvoerster van het Witte Huis

Karine Jean-Pierre (44) wordt eind volgende week de eerste zwarte vrouwelijke woordvoerder van het Witte Huis. Ze volgt Jen Psaki op. Jean-Pierre wordt tegelijk de allereerste openlijk lesbische vrouw in de functie.

Tot nog toe was Psaki het uithangbord van de Biden-administratie. Vanaf volgende week vrijdag neemt Jean-Pierre de fakkel over. Ze was al langer adjunctperschef van Psaki. Ze verving Psaki af en toe al op persconferenties. Dat deed ze voor het eerst in mei van vorig jaar.

Psaki stelde haar opvolger formeel voor op de dagelijkse persbriefing. "Het is me niet ontgaan dat dit een historisch moment is", zei Jean-Pierre ontroerd. "Ik begrijp dat het voor veel mensen in verschillende gemeenschappen ontzettend belangrijk is dat ik hier kan staan. Ik ben echt vereerd."

BEKIJK - Jen Psaki stelt haar opvolger Karine Jean-Pierre voor:

Videospeler inladen...

De 44-jarige Jean-Pierre werd geboren in het Franse overzeese gebied Martinique. Haar ouders zijn van Haïtiaanse afkomst. Op jonge leeftijd verhuisde ze naar New York waar ze opgroeide. Ze studeerde aan de befaamde Columbia University. En doceerde er later ook.

Jean-Pierre werkte eerder mee aan de verkiezingscampagne van Biden in 2020. Daarvoor werkte ze mee aan beide campagnes van president Barack Obama in 2008 en 2012. En was een prominente activiste voor de Democratische partij.

Psaki zou het Witte Huis volgens mediaberichten inruilen voor een post bij MSNBC. Daarnaast wil ze ook meer tijd vrijmaken voor haar gezin.

Meest gelezen