Kunstencampus Hasselt wordt knst.hasselt en lanceert 5 nieuwe opleidingen: “Broedplaats voor creatief talent”

De Kunstencampus in Hasselt krijgt een nieuwe naam en lanceert 5 nieuwe opleidingen. De verandering moet de nieuwe doorstart zijn na twee moeilijke coronajaren. De directie en stad Hasselt willen de campus uitbreiden om nog meer creativiteit aan te bieden. 

Projectatelier, Juweelkunst en Edelmetaal, Regie, Musical en Storytelling: dat zijn de 5 nieuwe richtingen die knst.hasselt, de voormalige Kunstencampus, lanceert. Daarmee breidt de academie haar aanbod uit. Daarnaast krijgen ook de 2 afdelingen een nieuwe naam: knst.beeld en knst.podium. De academie hoopt dat deze vernieuwing een doorstart is na 2 moeilijke coronajaren. De school wil vernieuwen en verjongen om meer publiek te bereiken. "We hebben gekeken naar wat leeft in de buurt, welk volk we nog niet bereiken en wel willen bereiken en dat bracht ons bij heel wat nieuwe opleidingen", zegt Sara Lambrecht, directeur bij het conservatorium in Hasselt. 

Vernieuwing nodig

“Tene quod bene, behoud wat goed is. Daarom veranderen we niets aan het aanbod dat we tot nu hadden, maar we worden wel groter en breder. Deze vernieuwing was nodig, omdat we het gevoel kregen dat we wat verouderd zijn, dat we niet genoeg mensen bereiken. En op deze wending zaten we echt te wachten”, zegt directeur van knst.hasselt Dirk Couvent.
“We willen nieuw en jong zijn, digitaliseren en ervoor zorgen dat we toegankelijk zijn voor jong en oud."

Dirk Couvent, Katelijne Vancluysen en Sara Lambrecht werken vanaf nu samen als directie. Sara was al directeur bij het conservatorium, Katelijne bij de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten. De directie ziet het rooskleurig: “We willen elkaar versterken door samen te werken, door knst.beeld, knst.podium te laten overlappen als het kan, zodat het een geheel wordt."

Meest gelezen