De moeder van wielrenner Yves Lampaert ziet de kampeerders graag komen op haar weide.
Radio 2

Labadoux in Ingelmunster eerste grote festival in West-Vlaanderen na corona: "Welkom op Camping Lampaert"

Na "Labadoux Bubbelt" en "Labadoux Zomert" tijdens de coronacrisis begint vrijdagavond eindelijk nog eens een volwaardige editie van het muziekfestival in Ingelmunster. Met een gloednieuwe camping op een weide van de familie van wielrenner Yves Lampaert. "We hopen op een succesvolle editie", zegt organisator Carl Windels. "Want de corona-alternatieven waren verlieslatend."

Financieel wacht Festival Labadoux een uitdaging. Het is nog niet zeker of deze eerste editie met alles erop en eraan de organisatie volledig door de coronacrisis kan sleuren. "Deze keer zijn de gestegen energieprijzen en de gestegen materialenprijzen voor het podium een zware last", zegt organisator Carl Windels. "We hopen echt wel op veel publiek en dankzij het mooie weer ook op veel drankverbruik. Het zal nodig zijn."

Keerzijde van de knaldrang

"Door de knaldrang na corona vissen veel organisatoren nu ook in dezelfde vijver", zegt Windels. "Grote bands die hier spelen, zoals Milow en De Mens, staan binnenkort ook op Moen Feest hier in de streek. Dat heeft te maken met de doorgeschoven contracten uit 2020."

Radio 2

"Skarten" op de weide van de familie Lampaert

De camping van Labadoux vind je op een nieuwe locatie, aan de overkant van de brug over het kanaal Roeselare-Leie. "De organisatoren zochten een nieuwe weide voor de camping", zegt Carine Neirynck, de mama van wielrenner Yves Lampaert. "Ze zijn hier welkom. Het is prachtig om te zien met die tentjes. Ik waan me in Zuid-Frankrijk. De weide leeft de komende dagen en zal niet kapot gaan, want het is goed weer."

Die camping op onze weide geeft mij echt een vakantiegevoel. Ik heb niet meer het gevoel dat ik op ons landbouwbedrijf ben.

Carine Neirynck, mama van wielrenner Yves Lampaert
De eerste kampeerders zijn er al sinds donderdagavond.
Radio 2

Porseleinen kwetsbaarheid van "Labadoux Serveert"

Als sociaal voelend festival betrekt Labadoux een veertigtal organisaties voor kwetsbare mensen in de maatschappij bij de organisatie. Onder de Wantebrug vind je een reusachtige vitrinekast met daarin beschilderde borden en bestek. "Bewoners van sociale voorzieningen hebben die beschilderd", zegt coördinator Joke Opsomer. "Het porselein staat symbolisch voor de porseleinen kwetsbaarheid van die mensen."

De gigantische vitrinekast onder de Wantebrug aan de ingang.
Radio 2
De kunstwerken aan de ingang van Labadoux.
Radio 2

Meest gelezen