Man uit Beersel staat terecht omdat hij meisjes van amper 9 jaar oud onder bedreiging naaktfoto's liet versturen

In Brussel is vandaag het proces van start gegaan tegen een jonge twintiger uit Beersel die jarenlang minderjarige meisjes gedwongen zou hebben om naaktfoto’s naar hem door te sturen. De man, die in 2018 nog opkwam bij de lokale verkiezingen in Beersel, riskeert 5 jaar cel met een bijkomende terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank voor een periode van 5 jaar.

De beklaagde is lang geen onbeschreven blad. Als minderjarige kwam hij al in aanraking met de jeugdrechtbank voor zedenfeiten, waar hij een veroordeling opliep en een begeleiding bij I.T.E.R. (Centrum voor Preventie, Begeleiding en Behandeling van Seksueel Grensoverschrijdend Gedrag, nvdr.) opgelegd kreeg. Veel zoden bracht dat volgens het parket van Halle-Vilvoorde niet aan de dijk. In de jaren 2015 tot en met 2018 zou hij meerdere minderjarige meisjes hebben aangezet tot het versturen van naaktfoto’s. De man deinsde er niet voor terug om daarbij bedreigingen te uiten tegen de slachtoffers, waarvan de jongste amper 9 jaar oud was. 

De verslagen van de deskundigen zijn zeer onrustwekkend

substituut-procureur Lieve Chrispeels

De man staat in totaal terecht voor negen feiten en moet zich onder meer verantwoorden voor aanranding van de eerbaarheid met geweld of bedreigingen, het opwekken van ontucht, afpersing, belaging en het bezit van kinderporno. Hij was vanmorgen niet aanwezig op zijn proces, waar zijn advocaat de vrijspraak pleitte. De beklaagde liet bij zijn verhoren bij de politie optekenen dat hij het slachtoffer was geworden van complottheorieën en dat zijn Facebook-account, waarmee hij contact zou hebben gelegd met de minderjarige meisjes, gehackt was. 

Een gevaar voor de maatschappij

Voor de openbaar aanklager is het duidelijk dat de verdachte een gevaar is voor de maatschappij en dat hij gestraft moet worden. “De verslagen van de deskundigen zijn zeer onrustwekkend, aldus substituut-procureur Lieve Chrispeels. “Daaruit blijkt dat de beklaagde immatuur, afgevlakt, sociaal bevreemd en obsessief is. Hij heeft neigingen tot pedofilie, heeft geen schuldinzicht en het gevaar voor recidive is heel groot. Daarenboven lopen er nog andere gerechtelijke onderzoeken tegen hem, in Leuven. Na zijn arrestatie kwam hij ook vrij onder voorwaarden, die hij niet naleefde. Hij bleef contact zoeken met minderjarigen. Ik vorder dan ook 5 jaar cel tegen de man, waarvan de helft met uitstel, maar wel met een bijkomende terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank voor een periode van 5 jaar. Ik vraag de rechtbank ook om een verbod uit te spreken voor het bijwonen van activiteiten met minderjarigen."

De beklaagde is overigens geen onbekende in Beersel. In 2018 kwam hij nog op bij de lokale verkiezingen en hij zetelde ook nog in het bestuur van zijn partij. Toen ze daar lucht kregen van de feiten waarvan hij verdacht wordt, werd hij uit de partij gezet.

Het vonnis in de zaak valt op 3 juni. 

Meest gelezen