UHasselt

UHasselt krijgt nieuwe masteropleiding industrieel ingenieur in de informatica 

De Vlaamse regering heeft de nieuwe masteropleiding industrieel ingenieur in de informatica aan de UHasselt goedgekeurd. Studenten konden voor die opleiding enkel aan de UGent terecht, maar zullen zich vanaf september 2022 kunnen inschrijven aan UHasselt. Het is een van de vijf nieuwe opleidingen die de Hasseltse universiteit volgend schooljaar zal aanbieden. 

"De nieuwe opleiding industrieel ingenieur in de informatica aan de UHasselt wordt ondersteund door KU Leuven en richt zich specifiek op systeemdenkers", zegt opleidingshoofd Ronald Thoelen. "Momenteel is er in Limburg enkel toegepaste informatica en de master informatica, en deze nieuwe opleiding gaat nog veel breder." 

Studenten in deze richting zijn niet alleen gespecialiseerd in IT, maar krijgen er ook chemie en materiaalkunde

Opleidingshoofd Ronald Thoelen

Door de uitdaging die de digitalisering biedt, niet alleen in de industrie, maar ook in de gezondheidszorg en de logistiek, is de nieuwe opleiding voor de UHasselt een grote troef. "Studenten die in deze richting afstuderen zullen een heel breed profiel hebben. Ze zijn niet alleen gespecialiseerd in IT, maar krijgen ook chemie en materiaalkunde bijvoorbeeld", gaat Thoelen verder. "Ze kunnen meedenken over een industrieel proces bij een machine, maar ook het chemisch systeem bijvoorbeeld snappen ze helemaal."

Andere nieuwe opleidingen

Naast de bachelor sociale wetenschappen, de master verpleegkunde en vroedkunde en de master materiomics is deze nieuwe masteropleiding industrieel ingenieur in de informatica de vierde nieuwe opleiding die UHasselt volgend schooljaar aanbiedt. De opleiding systeem- en procesinnovatie in de gezondheidszorg wacht nog op goedkeuring van de Vlaamse regering. 

Meest gelezen