JAN BELLEN

Revalidatiecampus in Herk-de-Stad klaar om Oekraïense oorlogsslachtoffers op te vangen

Het revalidatiecentrum van Jessa in Herk-de-Stad is klaar om de eerste Oekraïense oorlogsslachtoffers op te vangen. Het gaat om patiënten met traumatische hersenletsels, dwarslaesie, meervoudige trauma’s en amputatie.

Ons land bereidt zich voor om Oekraïense gekwetsten op te vangen voor revalidatie. Deze patiënten zouden in de komende weken België bereiken. “We hebben deze week voor het eerst een concrete vraag gekregen om Oekraïense oorlogsslachtoffers te verzorgen in onze revalidatiecampus", zegt Lieve Ketelslegers, woordvoerder van Jessa. "Wij hebben daar volmondig ja op gezegd. Het gaat om patiënten met traumatische hersenletsels, dwarslaesie, meervoudige trauma’s en amputatie.” 

In campus Sint-Ursula in Herk-de-Stad kan Jessa in eerste instantie in totaal acht patiënten opvangen. Vier van hen kunnen gehospitaliseerd worden. Vier andere patiënten kunnen zowel in Herk-de-Stad als in de acute campussen van Jessa ambulant revalideren.

Meest gelezen