Shopping center in Wijnegem schrapt fors in plannen voor uitbreiding: minder extra winkels, wel bioscoop en een voedingsmarkt

De plannen voor de uitbreiding van het shopping center in Wijnegem die een jaar geleden werden voorgesteld, zijn fors ingekrompen. Er komen minder extra winkels, een kleinere binnenplaats, maar wel een bioscoop met 12 zalen, een voedingsmarkt en mogelijk een escaperoom die ook 's avonds bezoekers moeten lokken. De buurtbewoners hadden geprotesteerd tegen de originele plannen omdat ze overlast vreesden. Door te snoeien in het aantal winkels dat er bijkomt, zou de verkeersdrukte minder fel moeten stijgen dan eerst was voorzien. 

Een jaar na de voorstelling van de uitbreidingsplannen, blijkt het shopping center dan toch minder extra winkels te willen aantrekken. De uitbreiding van winkelruimte is gedaald van 5000 vierkante meter extra naar 1800 vierkante meter. Er wordt wel meer op het belevenisaspect gewerkt van de bezoekers. Zo komt er een bioscoop met 12 zalen, en ruimte voor activiteiten in de vrije tijd zoals een escaperoom. Op die manier zou er ook buiten de winkeluren volk naar het centrum moeten komen, en blijft de verkeersdrukte over de dag en avond gespreid. De binnenplaats van het shoppingcenter wordt kleiner en de voedingsmarkt minder groot dan eerst was voorzien.

De buurtbewoners hadden fel geprotesteerd tegen de originele uitbreidingsplannen. Er komt nog wel een gebouw bovenop het bestaande shoppingcenter en een extra gebouw naast de parkeertoren die er nu al staat. Extra parkeerplaatsen komen er niet. De plaatsen die er zijn, worden heraangelegd, er komt meer groen en de verharde parkeerplaatsen worden vervangen door waterdoorlaatbare.

De omgevingsvergunning is ingediend, maar moet nog worden goedgekeurd. De opening van het vernieuwde shoppingcenter is voorzien over 3 jaar, in 2025. Het shoppingcenter zou ook tijdens de werken open blijven. 

 

 

Meest gelezen