Stickeractie Rode Kruis levert minder op dan gehoopt, maar: "Na twee coronajaren blij met de 2,6 miljoen euro"

De stickerverkoop van Rode Kruis-Vlaanderen heeft dit jaar 2,6 miljoen euro opgebracht. Er werden de voorbije twee weken in totaal 520.000 stickers met Minnie Mouse erop verkocht. De opbrengst is voor de organisatie meer dan welkom na twee moeilijke coronajaren.

Voor het eerst sinds de start van de coronacrisis konden vrijwilligers van het Rode Kruis weer zonder coronamaatregelen op pad trekken om stickers te verkopen aan kruispunten en supermarkten. In totaal verkochten ze in twee weken tijd 520.000 stickers, goed voor 2,6 miljoen euro. 

Na twee moeilijke jaren -waarbij de opbrengst terugviel tot een kwart (2020) en de helft (2021) van een normaal jaar, gaat de opbrengst nu terug in de richting van de resultaten van voor corona.  "We hadden onszelfs een target van 3 miljoen euro opgelegd, zoals in 2019 vlak voor de coronacrisis. Dat bedrag hebben we niet gehaald, maar we zijn heel tevreden met het resultaat", vertelt Joachim Deman, woordvoerder van Rode Kruis-Vlaanderen. 

Lentezon

Ook het goede weer heeft volgens het Rode Kruis zijn bijdrage geleverd aan de stickerverkoop. "De lentezon heeft onze stickerverkoop op 21 april meteen een vliegende start gegeven", aldus Deman. "De mensen waren goedgemutst, zowel de vrijwilligers als de kopers, waardoor de stickers meteen als zoete broodjes de deur uitgingen."

Broodnodige investeringen

Met de 2,6 miljoen euro kunnen de 228 lokale Rode Kruisafdelingen opnieuw in hun werking gaan investeren. Het gaat bijvoorbeeld om de aankoop van nieuwe reanimatiepoppen en ander oefenmateriaal voor de eerstehulpopleidingen. Verder worden er met het geld ook ambulances, interventiekledij en materiaal voor eerstehulpposten aangekocht.

 Het is fijn om te zien dat alle Vlamingen hun lokale Rode Kruis afdelingen zo steunen

Joachim Deman - Woordvoerder Rode Kruis-Vlaanderen

Rode Kruis-Vlaanderen wil dan ook iedereen bedanken die de voorbije twee weken zijn steentje bijgedragen heeft. “Het is fijn om te zien dat alle Vlamingen hun lokale Rode Kruis afdelingen zo steunen. We willen alle stickerkopers dus enorm hard bedanken. En uiteraard ook een pluim op de hoed van alle vrijwilligers die zich de voorbije 14 dagen tomeloos hebben ingezet”, besluit Deman.

Meest gelezen