Interactief theater "Herfstvreugde" kondigt nieuwe bestemming aan van voormalig woonzorgcentrum in Genk

Vanavond gaat in de gebouwen van het voormalig woonzorgcentrum Herfstvreugde een interactief theaterspektakel in première. De voorstelling kondigt een nieuw hoofdstuk aan voor de gebouwen en vormt een  symbolische afsluiter van een stukje Genkse geschiedenis. 

Het theaterstuk is uniek omdat het publiek op een rijdende tribune zit. Terwijl de toeschouwers rond het gebouw rijden, zien ze de acteurs in het gebouw spelen. In totaal zijn er 5 avondvoorstellingen. Ze zijn allemaal uitverkocht. 

Ontmoeting met de buren

Het woonzorgcentrum staat al 10 jaar leeg. Tegen het einde van het jaar wordt het gestript en kan er begonnen worden met de bouw van 70 appartementen. "Het is de bedoeling dat je het gebouw blijft herkennen", zegt projectontwikkelaar Gert Petit. "We werken ook aan integratie met de buurt. Naast de appartementen zullen er ook 3 kantoren en een ontmoetingsruimte komen waar bewoners en buren elkaar kunnen treffen."

"Herfstvreugde ligt op een mooie site en er loopt nu een fietspad door. Ook dat willen we behouden om de connectie met de buurt te bevorderen."

“Heel de zone is trouwens voorzien voor zachte mobiliteit”, gaat Petit verder. “Dat betekent concreet dat alleen zwakke weggebruikers gebruik kunnen maken van de verbinding naar de brug aan de Molenvijver. 

Meest gelezen