Twee doden bij schietpartij in Alblasserdam in Nederland, verdachte ook gezocht voor dodelijk misdrijf in Vlissingen

In Nederland zijn vanochtend bij een schietpartij in Alblasserdam een 34-jarige vrouw en een 16-jarig meisje om het leven gekomen. Er zijn ook twee zwaargewonden gevallen. Dat laat de politie van Rotterdam weten. De verdachte is opgepakt. Uit onderzoek blijkt dat hij ook gezocht werd voor een dodelijk misdrijf in Vlissingen afgelopen woensdag.

De schietpartij vond rond 11 uur plaats op het terrein van een zorgboerderij in Alblasserdam tussen Rotterdam en Dordrecht. De verdachte, een 38-jarige man uit het nabijgelegen Oud-Alblas, opende het vuur zodra hij binnenkwam. Er waren op dat moment heel wat mensen aanwezig. Een 34-jarige vrouw en een 16-jarig meisje overleefden het niet. 

Er zijn ook twee zwaargewonden, een 13-jarige jongen en een 20-jarige vrouw. Zij zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht en verblijven er nog steeds. Er is ook een lichtgewonde. 

De verdachte kon ingerekend worden door de politie in een parkje in de buurt. Hij was gewapend. De politie gaat ervan uit dat de man alleen handelde. Over een motief is nog niets bekend.

De verdachte heeft geen strafblad, hij staat wel bij de politie bekend als een "overlastgevende persoon". "We weten dat de verdachte eerder op de zorgboerderij heeft verbleven", zegt Hugo Hillenaar, hoofdofficier van Justitie. 

Dodelijk misdrijf in Vlissingen

"Inmiddels is ook duidelijk geworden dat de verdachte vermoedelijk betrokken is geweest bij een dodelijk misdrijf in Vlissingen afgelopen woensdag. De verdachte is hiervoor gisterenavond bij de recherche in beeld gekomen en werd opgespoord. Vanochtend, kort na het drama in Alblasserdam, bleek dat de verdachte dezelfde man was." De twee onderzoeken worden nu samengevoegd. De verdachte wordt vastgehouden en ondervraagd. 

De getuigen van het schietincident worden opgevangen, voor hen wordt hulp geregeld. De hulpdiensten waren vanochtend massaal ter plaatse met twee traumahelikopters en meerdere ambulances. 

De zorgboerderij vangt volwassenen en kinderen op met een verstandelijke beperking, autisme of alzheimer en ook mensen die de draad van hun leven weer moeten oppakken, bijvoorbeeld als onderdeel van een re-integratietraject. 

Meest gelezen