Radio 2

Vechtpartij met 30 jongeren aan het station in Diksmuide: 1 meerderjarige gearresteerd en 1 mes in beslag genomen

In Diksmuide werd de politie iets voor 17 uur opgeroepen voor een grote vechtpartij, waarbij zo'n 30 jongeren betrokken waren. Wellicht was de vechtpartij een vervolg op een ruzie van de dag ervoor. De politie kon 1 meerderjarige man arresteren en er werd ook een mes in beslag genomen. 

Deze namiddag belde een voorbijganger de politie van Diksmuide op, omdat die had gezien dat er 2 grote groepen jongeren aan het station van Diksmuide op elkaar waren afgestapt en begonnen te vechten. De politie kon snel tussenbeide komen, omdat er toen enkele ploegen dicht in de buurt waren. 

Maar na de melding controleerden de politiediensten ook de live camerabeelden van aan het station. "Op die beelden zagen we inderdaad dat het om een grote vechtpartij ging", vertelt commissaris Wim Merlevede van politiezone Polder. "We zijn toen onmiddellijk met alle ploegen van het commissariaat uitgerukt. In totaal kwamen er 6 ploegen ter plaatse, die onmiddellijk ingrepen en de beide groepen uit elkaar haalden."

Vervolg van eerdere vechtpartij

Het gaat om een 30-tal jongeren, 2 groepen van autochtone en allochtone jongeren, die slaags raakten. De jongeren waren tussen de 15 en 18 jaar oud, maar er zaten ook enkele meerderjarigen bij van rond de 20 jaar. Volgens de eerste vaststellingen was deze vechtpartij het vervolg van een incident de dag ervoor bij de campus Cardijnlaan van de middelbare school 't Saam. Ze hadden besloten om dat verder uit te vechten aan het station. 

"We hebben verschillende jongeren weggestuurd. Maar enkele van de vechtersbazen waren moeilijk te kalmeren. We hebben ook een twintiger, die zich agressief gedroeg tegenover de politie, gearresteerd." De politie nam ook van 1 persoon een mes in beslag en bleef nog even in de buurt van het station om alles in de gaten te houden. De vechtpartij zal nu verder onderzocht worden.

Meest gelezen