Zes vluchten verplaatst van luchthaven van Schiphol naar Rotterdam om drukte tegen te gaan

De luchthaven Schiphol bij Amsterdam verwacht dit weekend opnieuw grote drukte. In overleg met de luchtvaartmaatschappijen worden zes vertrekkende vluchten verschoven naar de luchthaven van Rotterdam, zo meldt de luchthavenuitbater.

Schiphol kreeg vorige week te maken met chaos. Onder meer personeelstekorten spelen de luchthaven parten. De topman bood zijn excuses aan en gaf toe dat de meivakantie "pijn doet". Tientallen vluchten werden geschrapt en er waren lange wachtrijen.

Zaterdag verwacht Schiphol 57.000 en zondag 63.000 vertrekkende passagiers. De luchthaven maakte een planning in overleg met de maatschappijen en reisorganisaties. Afgesproken werd om zes vertrekkende vluchten naar Rotterdam The Hague Airport te verplaatsen. Het gaat om vluchten van Corendon, Transavia en TUI.

Daarnaast kondigt de luchthaven extra maatregelen aan. Er zal onder meer kantoorpersoneel worden ingezet, en er wordt een overkapping geplaatst voor reizigers die buiten de terminal wachten. "Schiphol spant zich in om de wachttijden zo beperkt mogelijk te houden. Op basis van de ervaring van vorig weekend verwacht Schiphol dat verreweg de meeste reizigers hun vlucht haalt", luidt het.

Meest gelezen