10 jaar "Genk Loopt", nu ook voor wandelaars: "We willen iedereen actief maken"

In Genk wordt de 10de editie gehouden van "Genk Loopt", een sportevent voor zowel competitieve als recreatieve lopers. Dit jaar voor de eerste keer ook voor wandelaars: “Sinds corona zijn er heel wat mensen gaan wandelen”, klinkt het. “We willen daar graag op inspelen.”

“Dit jaar is het echt wel een speciale editie met onder meer de scholenversie”, zegt Joris Corthouts, sportcoördinator van de stad Genk. “Gisteren hebben zo’n zo'n 1.200 leerlingen van Genkse scholen zich ingeschreven. Vandaag kan er vertrokken worden op een uur naar keuze. Lopers kunnen al vanaf 10 uur kiezen uit een loop van 1 kilometer: de jeugdloop. Maar je kan ook kiezen tussen 5 of 10 km en de 10 mijl.  Zondag staat meer in het teken van een gezamenlijk vertrek voor de meer competitieve lopers.”

Omdat niet iedereen zich geroepen voelt om te lopen, willen we de bezoeker nu ook de mogelijkheid geven om te wandelen

Joris Corthouts, sportcoördinator stad Genk

Voor de eerste keer wordt "Genk Loopt" ook georganiseerd voor wandelaars: “Dat hebben we ook heel bewust gedaan omdat we gemerkt hebben dat sinds corona heel veel mensen gestart zijn met wandelen", legt Corthouts verder uit. "En we willen daar een beetje op inspelen. Omdat niet iedereen zich geroepen of klaar voelt om te lopen, willen we de bezoeker nu ook de mogelijkheid geven om te wandelen.”

Minder inschrijvingen

"We willen met 'Genk Loopt' mensen actief maken, ze gezond maken door vooral te bewegen in een sociaal gebeuren. We hebben er voor gezorgd dat elke loper samenkomt in een klein dorp, en dat zorgt toch wel voor heel wat sfeer."

Zo'n 700 mensen hadden zich vooraf ingeschreven en dat is beduidend minder dan de vorige jaren: “We merken wel dat er bij alle evenementen een kleine terugval is, maar we hopen dat mensen toch nog naar buiten komen om een rondje te lopen of te wandelen", besluit Corthouts.

Meest gelezen