15-jarige fietser raakt levensgevaarlijk gewond bij ongeval in Emelgem

In Emelgem, bij Izegem is een 15-jarige fietser levensgevaarlijk gewond geraakt. De jongen kwam uit een fietsweggetje en werd te laat opgemerkt door een autobestuurster. Een verkeersdeskundige onderzoekt wat er precies is misgelopen.

De 15-jarige fietser uit Ardooie kwam zaterdagmiddag rond 12.30 uur uit een klein fietsweggetje aan de Tinnenpotstraat. Een automobiliste uit Kortrijk die er net passeerde, zag de jongen te laat en schepte hem op. Een ziekenwagen en een MUG-team snelden ter plaatse om de eerste zorgen toe te dienen en de jongen werd met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Het fietsweggetje wordt door buurtbewoners vaak gebruikt om de drukkere Lijsterstraat en Ardooisestraat tussen Ardooie en Izegem te vermijden. Op het kruispunt van het weggetje en de straat hangt een verkeersspiegel omdat de zichtbaarheid er slecht is. Een verkeersdeskundige zal nu de precieze omstandigheden van het ongeval onderzoeken.

Meest gelezen