Voor controles uit de lucht wordt een drone ingeschakeld

175 overtredingen per dag aan werfzone van E314 in Maasmechelen

De federale wegpolitie Limburg stelt per dag 175 snelheidsovertredingen vast aan de werfzone van de E314 in Boorsem bij Maasmechelen. De wegenwerken aan het viaduct in Boorsem zijn al zo'n 4 maanden bezig en intussen werden er al ruim 19.000 overtredingen vastgesteld.

Sinds begin dit jaar zet de federale politie de superflitspaal, een trajectcontrole en een mobiele radar in om snelheidsovertreders te vatten. "Met deze controles garanderen we een continue handhaving", zegt diensthoofd Gerry Peeters van de Limburgse wegpolitie. Voor het vrachtverkeer geldt er een inhaalverbod. Vanuit de lucht zijn er controles via het droneteam:  "Ergens anders hebben we andere mogelijkheden om toezicht te houden, bijvoorbeeld vanop een brug of door bewakingscamera’s, maar in dit natuurgebied zijn die mogelijkheden niet aanwezig. De drone biedt dan een goed alternatief", legt Peeters uit. 

Vrachtwagenbestuurders die de regels aan hun laars lappen, worden op de grensparking uit het verkeer geplukt. Buitenlanders moeten meteen hun boete betalen. De werken in Boorsem zullen nog enkele maanden duren. De wegpolitie hoopt tot aan het einde van de werken minder overtredingen te moeten vaststellen.

Meest gelezen