Antwerpse restaurant Veranda krijgt na Kanye West ook Dua Lipa over de vloer: "Ik had haar eerst niet herkend"

Het Antwerpse restaurant Veranda heeft opnieuw bezoek gekregen van een wereldster. De Britse zangeres Dua Lipa ging er lunchen alvorens ze moest optreden in het Sportpaleis. Ook rapper Kanye West ging er al eens eten. "We wisten niet op voorhand dat Dua Lipa kwam, en ik had haar ook niet herkend", zegt Davy Schellemans, de chef van Veranda.

"We hadden eerst een reservatie gekregen voor donderdagavond voor negen personen, onder een onbekende naam", vertelt Davy Schellemans, de chef van Veranda. "Die reservatie is dan gewijzigd naar een lunch op vrijdag voor vijf personen, maar we wisten totaal niet wie er zou komen. Dua Lipa kwam heel normaal binnen, net zoals een andere gast, en ik had haar zelfs niet herkend. Het was mijn keukenpersoneel dat mij er op wees, zij waren meteen heel enthousiast."

Ze had absoluut geen diva-allures, ze was heel aangenaam

Davy Schellemans, chef Veranda

Schellemans heeft geen idee hoe Dua Lipa bij Veranda terecht is gekomen. "Mijn keukenpersoneel volgt haar op Instagram en zij vertelden me dat Dua Lipa vaak post over restaurantbezoeken, en dat ze veel bezig is met lekker eten. Ze zou ook van natuurwijnen houden, en daar zijn we voor bekend. Voorlopig heeft ze nog niets over ons gepost, maar dat komt misschien nog", lacht Schellemans. "Ze was in ieder geval heel aangenaam en ze zei dat ze het eten heel erg lekker vond. Ze had absoluut geen diva-allures."

Kanye en Redzepi

Het is niet de eerste keer dat het restaurant in de Lange Lobroekstraat, vlak bij het Sportpaleis, een grote naam over de vloer krijgt. Een paar jaar geleden kwam rapper Kanye West - tegenwoordig beter bekend als Ye - er al eens eten. Ook de Deense topchef René Redzepi van restaurant Noma bracht al eens een bezoekje. "Dat was voor mij persoonlijk een veel belangrijker bezoek dan dat van de andere sterren", zegt Schellemans.

Meest gelezen