Videospeler inladen...

BEKIJK - Hoe kijkt de Vlaming naar klimaatkwesties? Ivan De Vadder trekt conclusies uit De Stemming

Welke offers wil de Vlaming brengen voor het klimaat? Zijn we bereid om minder vlees te eten of meer te betalen voor vliegtickets? En willen de meeste Vlamingen dat de kerncentrales open blijven of niet? VRT NWS-journalist Ivan De Vadder licht in bovenstaande video de belangrijkste conclusies toe van het klimaatluik in "De Stemming".  

"De Stemming" is een onderzoek in opdracht van VRT NWS en De Standaard, online uitgevoerd bij 2.064 Vlamingen door de universiteiten van Brussel en Antwerpen, onder leiding van Stefaan Walgrave (UA) en Jonas Lefevere (VUB). De steekproef vond plaats tussen 14 en 31 maart, toen de Russische invasie in Oekraïne nog volop in een eerste fase zat. VRT NWS presenteert de resultaten van het onderzoek in vier delen: de impact van de oorlog (5/5), de kiesintenties van de Vlaming (6/5), de klimaatverandering (vandaag) en het migratiebeleid (dinsdag 10/5).

Meest gelezen