De Amerikaanse groep staat onder leiding van Todd Boehly
AFP or licensors

Amerikaanse groep koopt voetbalclub Chelsea voor bijna 5 miljard euro

De Londense voetbalclub Chelsea is verkocht aan een Amerikaanse groep onder leiding van Todd Boehly voor bijna 5 miljard euro. De voetbalploeg stond te koop nadat de vorige eigenaar Roman Abramovitsj - een Russische oligarch - door de oorlog in Oekraïne op een sanctielijst was gezet.

Met de overname zou een bedrag van 4,7 miljard euro gemoeid zijn. Volgens de site van de club wordt dat geld voorlopig op een geblokkeerde rekening gestort, en nadien aan liefdadigheid geschonken. De Amerikaanse groep is ook al mede-eigenaar van het baseballteam Los Angeles Dodgers.

Chelsea was in handen van Roman Abramovitsj (foto onder). Hij is een Russische oligarch en persoonlijke vriend van de Russische president Vladimir Poetin. Abramovitsj was door de oorlog in Oekraïne op een sanctielijst terecht gekomen. Hij besliste daarop zijn club te verkopen.

Meest gelezen