Radio 2

Drie gewonden bij zwaar ongeval aan brug kanaal Dessel-Schoten

In Dessel zijn drie mensen gewond geraakt bij een zwaar verkeersongeval. Een autobestuurder die van de brug over het kanaal Dessel-Schoten kwam, merkte wellicht te laat een auto op die onderaan de brug stond te wachten en botste op nog een derde auto toen hij wilde uitwijken. Door het ongeval was de weg een tijdlang versperd.

Het ongeval gebeurde zaterdagmiddag rond 12.30 uur. De bestuurder van een Porsche die aan Diel de brug over het kanaal Dessel-Schoten was overgereden, merkte wellicht te laat op dat er beneden aan de brug een auto stilstond die linksaf wilde draaien. De bestuurder van die laatste auto was gestopt om voorrang te verlenen aan een auto die uit de tegenovergestelde richting kwam. De bestuurder van de Porsche probeerde nog om een aanrijding te vermijden en week uit naar links. Daarbij botste hij op een tegenligger.  

De klap was zo hevig dat het wiel van één van de auto's afbrak en dat de auto die uit de tegenovergestelde richting kwam, werd weggeslingerd. Drie inzittenden liepen verwondingen op en werden overgebracht naar de ziekenhuizen van Mol en Geel. Twee van hen moesten door de brandweer worden bevrijd. Door het ongeval was de weg een tijdlang versperd.

Radio 2

Meest gelezen