2019 Getty Images

Amerikaanse striptekenaar George Pérez (67), bekend van Marvel en DC Comics, overleden

De Amerikaanse striptekenaar George Pérez is overleden aan de gevolgen van pancreaskanker. Pérez werkte aan verschillende superheldenstrips van zowel Marvel als DC Comics. Hij werd 67 jaar.

"Aan al de vrienden en fans van George, Constance hier met een update die niemand wil lezen", schrijft een van zijn goede vrienden op de officiële Facebookpagina van de artiest. "George is gisteren vredig thuis overleden, omringd door zijn vrouw (...) en zijn familie. Hij had geen pijn en wist dat hij erg geliefd was."

Pérez startte in de jaren 1970 zijn carrière bij Marvel Comics, waar hij onder andere mee schreef aan "Avengers" en "Fantastic Four". Later werkte hij ook voor concurrent DC Comics, met onder andere "Teen Titans" en de herlancering van "Wonder Woman" als wapenfeiten.

De tekenaar kondigde in 2019 aan met pensioen te gaan wegens gezondheidsproblemen.

Meest gelezen