Man met gestolen wagen rijdt combi en fietser aan tijdens achtervolging in Borgerhout

In Borgerhout heeft een man met een gestolen wagen een politievoertuig en een fietser aangereden. Hij was op de vlucht voor de politie. De bestuurder van de combi en de fietser raakten gewond. De man werd uiteindelijk opgepakt en bleek gezocht voor eerdere feiten.

De gestolen auto werd vrijdagavond opgemerkt door een ANPR-camera in Antwerpen. Het voertuig stond geseind nadat het niet was ingeleverd na een testrit voor verkoop in Sint-Niklaas. De Antwerpse politie wilde de bestuurder tegenhouden op de Turnhoutsebaan in Borgerhout, maar de man sloeg op de vlucht.

"Hij botste tijdens zijn vlucht op een politiecombi", vertelt Sven Lommaert van de Antwerpse politie. "Wat verderop raakte hij ook een fietser. De bestuurder van de combi en de fietser raakten gewond." De vluchtende man reed zich uiteindelijk vast in de Engelselei, een zijstraat van de Turnhoutsebaan. Hij vluchtte verder te voet maar de politie kreeg hem snel te pakken. Het gaat om een Nederlander van 24. Later bleek dat er tegen hem in ons land nog een bevel tot gevangenneming openstond voor een celstraf van 20 maanden. Hij zal zich ook nog moeten verantwoorden voor de feiten van vrijdagavond.

Meest gelezen