Radio 2

Meer dan 1.000 oldtimers op event in Brasschaat: "oldtimers boomen sinds corona"

In Brasschaat zijn dit weekend meer dan 1.000 oldtimers te bezichtigen tijdens de 10de editie van het Antwerp Classic Car Event (ACCE). Het is de eerste keer sinds de start van de coronacrisis dat het evenement weer kan plaatsvinden. "Tijdens corona hadden de mensen meer vrije tijd en is de belangstelling voor oldtimers sterk toegenomen", zegt Marc Reijntjes van de organisatie van ACCE.

Op de eerste dag van het Antwerp Classic Car Event is meteen duidelijk dat er veel interesse is voor oldtimers. "Het is ook fantastisch weer natuurlijk, we zitten in een prachtige omgeving hier in het park van Brasschaat en de toegang is gratis. Dat zal er ook wel mee te maken hebben", zegt Marc Reijntjes van de organisatie. 

Maar los van die factoren is de interesse voor oldtimers ook sterk gestegen de voorbije jaren, zegt Reijntjes. "Heel wat mensen hebben door corona veel vrije tijd gekregen de voorbije twee jaar en hebben een hobby gezocht. De oldtimers hebben daardoor een boost gekregen. Je bent vrij en je kan rondrijden naar heel wat leuke plekken in België."

Tour Amical

Op het ACCE zijn meer dan 1.000 oldtimers te bewonderen, en een deel ervan vertrekt na het weekend naar Spanje voor de 18de editie van de Tour Amical, een gerenommeerde buitenlandse rally voor oldtimers. "Het is voor de meesten niet echt een wedstrijd, het gaat vooral om de gezelligheid", zegt Reijntjes. "Het is begonnen als een initiatief onder vrienden, en nu zijn er meer dan 500 deelnemers."

Door corona moest Tour Amical een aantal keren uitgesteld worden, en ook dit jaar was er een stoorzender. "We zouden de 17de editie in januari in Sint-Petersburg houden, maar dat kon door de situatie met Rusland en Oekraïne ook niet plaatsvinden. Nu gaan we dus van Barcelona naar Marbella." De auto's worden op het einde van het weekend met vrachtwagens naar Spanje gebracht en de deelnemers reizen ze dinsdag achterna. 

Radio 2
Radio 2
Radio 2

Meest gelezen