Radio 2

Menselijke resten teruggevonden bij restauratie watertoren Oostende: "Gaat vermoedelijk om oud skelet"

In Oostende zijn menselijke resten aangetroffen bij de restauratie van de watertoren. Het gaat om oude beenderen, die nu worden onderzocht door het Agentschap Onroerend Erfgoed. "Dit kan belangrijk zijn voor de geschiedenis van onze stad", reageert schepen voor Openbare Werken, Björn Anseeuw (N-VA).

Tijdens de laatste fase van de restauratiewerken in de watertoren van Oostende zijn er onverwachts menselijke resten teruggevonden. Het begon bij een schedel, later werden er ook dijbenen en andere botten gevonden. Het vermoeden is dat het over oude menselijke resten gaat, dus er werd geen moordonderzoek gestart. Het Agentschap Onroerend Erfgoed zal die resten nu onderzoeken. "Dat kan inzicht geven over wat er in onze stad heeft afgespeeld", reageert schepen Openbare werken, Björn Anseeuw (N-VA). "Of ze iemand zullen kunnen identificeren op basis van die resten, dat is nog een andere vraag."

"De lokale politie heeft de omgeving afgezet, zodat het agentschap de ruimte krijgt om het onderzoek te doen. Het gebeurt toch vrij zelden dat er onverwachts menselijke resten worden aangetroffen bij bouwwerken. Ik ben zeer benieuwd wat er zou kunnen achterzitten. Het gaat voorlopig om resten van één persoon, ik ben al blij dat er geen massagraf is teruggevonden", lacht Anseeuw.

Geen vertraging

De restauratie zal volgens de schepen geen vertraging oplopen. "De restauratie is een werk van een jaar, het zal echt niet op een aantal dagen komen." De watertoren zal vanaf deze zomer dienst doen als oefenruimte voor de speleologiebeweging in Oostende, daar kunnen ze zich voorbereiden om in grotten te klimmen.

Meest gelezen