Radio 2
All rihgts reserved- www.RonnyDeCoster.be

Primeur voor Oudenaarde: nieuw "demobos" dient als showroom voor wie zelf een bos wil aanplanten

Bosgroep Vlaamse Ardennen heeft het allereerste demobos van Vlaanderen voorgesteld op de Edelareberg in Oudenaarde. Met het nieuwe bos wil de Bosgroep tonen waaraan mensen moeten denken wanneer ze zelf een bos willen aanplanten. "Via infoborden krijgen bezoekers onder meer tips over welke bomen en planten ze er kunnen aanplanten", zegt coördinator Hans Scheirlinck.

Vanaf vandaag kunnen mensen een kijkje nemen in het demobos op de Edelareberg in Oudenaarde. "Het bos bevat onder meer een eigen poel met bosranden en is het allereerste demobos van Vlaanderen", klinkt het bij coördinator Hans Scheirlinck. "In het bos kunnen mensen inspiratie opdoen over hoe ze zelf een bos kunnen aanleggen en inrichten."

Veel mensen willen een bos aanplanten, maar weten niet hoe ze eraan moeten beginnen

Bosgroepcoördinator Hans Scheirlinck

"We stellen vast dat steeds meer mensen interesse tonen in het aanplanten van een bos", zegt de coördinator. "Maar vaak weten ze niet hoe ze eraan moeten beginnen. Het demobos kan die mensen nu wegwijs maken en zal vooral dienen als ideeënkamer."

All rihgts reserved- www.RonnyDeCoster.be

Infoborden

In het demobos staan infoborden waar mensen meer te weten kunnen komen over wat ze zien. "Zo krijgen ze informatie over verschillende boomsoorten", legt de coördinator uit. "Verder kunnen ze er ook analyseren welke plantenverbanden wij er hebben aangelegd of welke wildbescherming ze best zouden voorzien."

Het bos is voor iedereen toegankelijk. "Mensen die inspiratie hebben opgedaan in het demobos, kunnen nadien de Bosgroep contacteren", besluit Scheirlinck. "Dan komt een professionele medewerker je gratis begeleiden om je verder op weg te helpen."

Meest gelezen