Archieffoto E403 ter hoogte van Roeselare

Rijstrook op E403 richting Brugge al 8 weken afgesloten, maar de werken zijn nog steeds niet gestart

Op de E403 richting Brugge is de rechterrijstrook tussen Moorsele en Roeselare al sinds februari afgesloten, ook al worden er geen werken uitgevoerd. Er geldt ook een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur. "De start van de werken heeft wat vertraging opgelopen, maar de rijstrook blijft sowieso afgesloten omdat het wegdek in zeer slechte staat is", zegt het Agentschap Wegen en Verkeer.

In februari werd beslist om de rechterrijstrook op de E403 richting Brugge tussen Moorsele en Roeselare af te sluiten. Daardoor moet het verkeer al acht weken aan 70 kilometer per uur over een traject van vijf kilometer rijden. Normaalgezien zouden de herstellingswerken al gestart zijn, maar de gunningsprocedure om een aannemer aan te stellen die de werken zal uitvoeren, duurt langer dan verwacht. Hierdoor zouden de werken pas ten vroegste na het bouwverlof, in augustus, van start gaan. Toch blijft de rijstrook tot dan dicht en geldt er een snelheidsbeperking tot 70 kilometer per uur.

"Het wegdek is in zeer slechte staat", reageert Dirk Vanhuysse van Agentschap Wegen en Verkeer. "Het is niet de bedoeling dat er daar nog verkeer over rijdt. Mensen zouden er platte banden of kapotte velgen aan overhouden. Ik kreeg heel wat telefoontjes van burgers die vroegen waarom ze de snelheidsbeperking moesten aanhouden, terwijl er niet gewerkt wordt. Maar het is omwille van hun verkeersveiligheid. Er wordt ook heel streng geflitst, daar durven ze ook wel eens over bellen."

Ik kan garanderen dat 70 kilometer per uur over die korte afstand geen groot tijdverlies zal veroorzaken
Dirk Vanhuysse, woordvoerder Agentschap Wegen en Verkeer

Het ziet er naar uit dat de werken pas in augustus van start zouden gaan. "We kunnen nu de kleine putjes vullen, maar dat heeft geen nut", gaat Vanhuysse verder. "Er staan grote herstellingswerken gepland waarbij de weg volledig wordt uitgebroken tot aan de fundering." 

Ook de snelheidsbeperking blijft gelden tot aan de effectieve werken. "We hebben de vraag gesteld om de snelheid te verhogen, maar dat is wettelijk verboden. Maar we hebben echt nog geen grote files gekend dus ik kan garanderen dat 70 kilometer per uur over die korte afstand geen groot tijdverlies zal veroorzaken", aldus Vanhuysse.

Meest gelezen