Tweejaarlijks korenfestival in Aarschot: 84 koren op 20 verschillende podia

In Aarschot heeft het tweejaarlijks korenfestival maar liefst 84 koren uit België en Nederland op 20 verschillende podia naar de binnenstad gelokt. Er werden 157 concerten gegeven.

Het gratis korenfestival Aarschot Volkoren werd in 2011 voor het eerst georganiseerd door leden van het Aarschotse koor Cantate: “Wij hadden zelf het jaar voordien iets gelijkaardigs meegemaakt in Middelburg: Middelburg VÓLkoren en wij vonden dat een prachtig initiatief”, zegt Geert Schouwaerts, voorzitter van Cantate. 

Er werd voor het festival een heel gevarieerd programma uitgedokterd: “Wij hebben altijd de idee gehad om alle mogelijke koormuziek te gebruiken, van pop over jazz tot klassieke koren, alles kan. En ze zijn vandaag ook allemaal vertegenwoordigd. De koren komen uit heel Vlaanderen komen en er zijn zelfs een aantal koren uit de Oostkantons en uit Nederland.”

Wie bekende koren zegt, denkt aan Scala, maar de groep uit Aarschot heeft voor dit evenement geen inspiratie gegeven, zegt Schouwaerts: “Scala is natuurlijk een fantastische groep, wereldwijd bekend, maar ze staan hier volledig buiten.”

Meest gelezen