Yorick Jansens

Vrouw krijgt boete voor roken in natuurdomein Liereman Oud-Turnhout, politie waarschuwt nogmaals voor brandgevaar

De Turnhoutse politie roept nog eens extra op om het rook- en vuurverbod in bossen en natuurgebieden te respecteren. Bij een controle in natuurgebied De Liereman in Oud-Turnhout hebben ze een vrouw beboet die een brandende sigaret op de grond gooide. "Zelfs na een regenbuitje blijft het erg droog en is het absoluut niet verantwoord om hier te roken", zegt de politie.

Bij een controle in natuurgebied De Liereman in Oud-Turnhout betrapten de wijkagenten een vrouw die aan het roken was. Ze gooide haar brandende sigaret op de grond toen ze de politie opmerkte. Roken is momenteel verboden in bossen en natuurgebieden in de provincie Antwerpen. Gouverneur Cathy Berx kondigde het verbod eerder deze week af omdat het erg droog is. De rokende vrouw kreeg een boete en moest het natuurgebied onmiddellijk verlaten.

Zelfs na een regenbuitje is het nog erg droog en is het absoluut onverantwoord om te roken in natuurgebieden

Lokale Politie Regio Turnhout

"Ondanks een lokaal regenbuitje ligt de natuur er op de meeste plaatsen nog altijd erg droog bij", waarschuwt Lokale Politie Regio Turnhout op sociale media. "Het is zelfs zo droog dat het op dit moment absoluut niet verantwoord is om in bossen of natuurgebieden te roken of vuur te maken. Dat zou in deze periode van aanhoudende droogte erg snel kunnen leiden tot natuurbranden en dat willen we uiteraard met zijn allen voorkomen."  

Meest gelezen