Zesde aangifte over seksueel grensoverschrijdend gedrag in "The Voice of Holland"

Een voormalige kandidate van het Nederlandse televisieprogramma "The Voice of Holland" gaat een klacht indienen tegen een medewerker met betrekking tot seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat meldt de advocaat die de slachtoffers bijstaat. Daarmee komt het totale aantal aangiftes in de zaak op zes.

In januari barstte in Nederland een schandaal los over seksueel grensoverschrijdend gedrag in "The Voice of Holland". De talentenjacht kwam in opspraak door een uitzending van het programma BOOS. Daarin deden 19 vrouwen hun verhaal over bandleider Jeroen Rietbergen, er waren 15 getuigenissen over een regisseur. Twee vrouwen vertelden dat ze een aangifte hadden gedaan tegen coach Ali B vanwege verkrachting. Ook over voormalig coach Marco Borsato waren meldingen van onzedelijk gedrag gekomen.

Eind vorige maand opende het Nederlandse Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek naar aanleiding van vijf aangiftes van mogelijk strafbare zedenfeiten. Vier personen die verbonden zijn aan het programma en tegen wie een aangifte is gedaan, zijn als verdachten aangemerkt, liet het Openbaar Ministerie weten.

Sébas Diekstra, de advocaat die de slachtoffers bijstaat, zegt nu dat een oud-kandidate van "The Voice of Holland" een aangifte gaat doen tegen "een man die werkzaam was binnen de productie". Volgens de advocaat was er eerder alleen maar een melding gedaan. Daar bestaat een juridisch onderscheid in in Nederland: een melding leidt in beginsel niet tot strafrechtelijk onderzoek, een aangifte kan daar wel toe leiden.

Het Openbaar Ministerie geeft om privacyredenen de namen van de personen tegen wie een klacht is ingediend, niet vrij. Volgens Nederlandse media lopen er aanklachten tegen Ali B, Marco Borsato, Jeroen Rietbergen en een regisseur.

Meest gelezen