AFP or licensors

BEKIJK - U2-zanger Bono treedt op in metro van Kiev, ook Jill Biden en Justin Trudeau op verrassingsbezoek in Oekraïne 

De Amerikaanse presidentsvrouw Jill Biden, de Canadese premier Justin Trudeau én U2-zanger Bono hebben vandaag verrassingsbezoeken gebracht aan Oekraïne. Bij Biden was het een blitzbezoek, net over de grens. Bono gaf dan weer een verrassingsoptreden in de metro van Kiev, de hoofdstad van Oekraïne. 

Een verrassing in het het Khreshchatyk-metrostation in Kiev waar inwoners al weken schuilen. Ze kregen er plots bezoek van de Ierse singer-songwriter Bono van de rockband U2. Hij werd vergezeld door enkele Oekraïense soldaten. Samen met the Edge, zijn gitarist bij U2, bracht hij onder meer de nummers "With or without you" en "Pride (In the Name of Love)". 

Bekijk hier "Pride (In the Name of Love)" van Bono in de metro van Kiev.

Videospeler inladen...

Het optreden vond plaats op een moment dat in de hele hoofdstad luchtalarmen klonken. "De mensen in Oekraïne vechten niet alleen voor hun eigen vrijheid, jullie vechten ook voor iedereen die van vrijheid houdt", zo sprak de Ierse zanger de aanwezigen toe. 

Daarnaast trad Bono ook op met Taras Topolia. Hij is de zanger van de Oekraïense band "Antytila".  Topolia en de andere bandleden hebben zich na de inval van Rusland aangesloten bij het Oekraïense leger. Topolia en Bono zongen samen "Stand by Ukraine".

Bekijk hier het duet "Stand by Ukraine" in de metro van Kiev.

Videospeler inladen...

Blitzbezoek van Jill Biden

Ook Jill Biden, de first lady van de Verenigde Staten, heeft vandaag een kort bezoek gebracht aan Oekraïne. 

Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved.

Een autokonvooi met de Amerikaanse presidentsvrouw was in Oezjhorod, bij de grens met Slovakije. Volgens Oekraïense media sprak ze met de Oekraïense presidentsvrouw Olena Zelenska. Er wordt benadrukt dat de ontmoeting op moederdag was.

Videospeler inladen...

"Ik vond het belangrijk om het Oekraïense volk te laten zien dat deze oorlog moet stoppen", zei ze tegen verslaggevers. Ze zei ook dat "het Amerikaanse volk achter het Oekraïense volk staat".

Jill Biden was al bezig met een rondreis door buurlanden van Oekraïne. Zo was ze vrijdag en zaterdag in Roemenië, en bezocht daar gestationeerde Amerikaanse troepen.

Trudeau in Irpin

Een derde hoogwaardigheidsbekleder die vandaag in Oekraïne opdook was de Canadese premier Justin Trudeau. 

Hij bracht een bezoek aan Irpin, een voorstad van de hoofdstad Kiev die verwoest werd door de strijd tussen het Russische en het Oekraïense leger.

De burgemeester van Irpin deelde op Telegram foto's van het bezoek van Trudeau.

Meest gelezen