Piloot zweefvliegtuigje komt om bij crash in Bevekom

In Bevekom, in Waals-Brabant, is een zweefvliegtuigje neergestort. De piloot, een zestiger uit Antwerpen, kwam daarbij om het leven. Dat heeft de burgemeester van Bevekom bevestigd.

De piloot verloor om een nog onduidelijke reden de controle over het zweefvliegtuigje. Daardoor stortte het toestel neer op een landingspiste van de militaire basis van Bevekom, even voor 16 uur. De brandweer van Geldenaken en Waver kwamen ter plaatse, maar de zestiger uit Antwerpen die alleen aan boord was, overleefde de crash niet. 

"Terwijl het zweefvliegtuig zich op een hoogte van tien of twintig meter bevond, kantelde de vleugel. Het gebrek aan draagkracht veroorzaakte de val van het toestel", legt de commandant van de militaire basis uit.

"Het ongeval gebeurde tijdens een oefening georganiseerd door een club op de militaire site", voegt burgemeester Carole Ghiot nog toe. "Onder voorbehoud van verdere informatie zou het toestel bij het opstijgen neergestort zijn op de landingsbaan."

Meest gelezen