Eerste editie "Druk in Leuven" trekt 13.000 bezoekers: voor herhaling vatbaar

Het boekenfestival "Druk in Leuven" heeft in haar openingseditie 13.000 bezoekers naar de universiteitsstad getrokken. "Het was een aangename eerste editie", besluit coördinator Kris Peeters.

De 13.000 festivalgangers bezochten in Leuven workshops, lezingen, concerten en een boekenbeurs, verspreid over verschillende locaties in de stad. Elf boekhandels en 22 uitgeverijen zetten hun deuren wagenwijd open voor het publiek. Ook enkele meer speciale locaties deden mee waaronder de Predikherenkerk, de oude stelplaats van De Lijn, de Velodroom en het historische stadhuis. 

Onder andere Ish Aït Hamou, Peter Verhelst, Annelies Verbeke, Tom Lanoye, Mustafa Kör en Santa Montefiore waren te gast. "Er waren meer dan 180 activiteiten", zegt coördinator Kris Peeters. "De kookdemo's van onder andere Jeroen Meus sloegen echt aan. Ook de kindertent waar Marc De Bel is langsgekomen werd positief ontvangen."

Tweede editie

"Het was een aangename eerste editie. Organisatorisch is alles heel vlot gegaan en we hebben veel positieve reacties gekregen", zegt Peeters.

Volgend jaar zal wellicht een tweede editie plaatsvinden. "Maar we zullen eerst deze editie goed evalueren. Maar gezien de vele positieve reacties van het publiek en de Leuvense boekhandels is dat zeker het idee."

Meest gelezen