Foto organisatie

Terugblik op 36e editie van Gentse Floraliën: 75.000 bezoekers en grote opkomst van gezinnen

Tijdens de 36e editie van de Floraliën kwamen ongeveer 75.000 bezoekers naar de iconische bloemententoonstelling in de Gentse Floraliënhal, het ICC, het Kuipke en in de plantentuin van de Gentse universiteit. "We zagen opmerkelijkelijk veel gezinnen en Franstalige toeristen langskomen", klinkt het bij woordvoerder Bart Vandesompele.

De organisatie van de Gentse Floraliën blikt tevreden terug op de 36e editie van het internationale bloemenfestival. "Voor de laatste dag waren alle tickets uitverkocht", weet woordvoerder Bart Vandesompele. "In totaal kwamen meer dan 75.000 bezoekers langs, dat ligt boven het vooropgestelde doel van 70.000 bezoekers. Vooral tijdens de weekends kwamen heel wat mensen een bezoekje brengen."

Moederdag

"We zagen heel wat gezinnen langskomen", gaat Vandesompele verder. "Dat komt deels omdat we de tentoonstelling afsluiten op Moederdag. Veel mensen zagen die dag als een ideaal moment om samen met hun moeder en grootmoeder een bezoek te brengen aan de Floraliën."

Door gebruik te maken van sociale media konden we ook een jonger publiek aanspreken

Bart Vandesompele, woordvoerder Floraliën

De Floraliën trekt doorgaans een iets ouder publiek, maar daar kwam dit jaar verandering in. "Door meer in te zetten op sociale media konden we ook een jonger publiek aanspreken. Op die manier konden we ook meer toeristen uit Wallonië en het noorden van Frankrijk naar hier lokken."

Vandesompele maakt zich sterk dat de toekomst van de Floraliën verzekerd is. "We gaan bij komende edities nog meer proberen in te spelen op enkele populaire trends. Zo gaan we proberen om stadsmensen met kleine terassen, geveltuinen en daktuinen aan te spreken."

Meest gelezen