Radio 2

Vrachtwagen gaat in Wommelgem door vangrail E313 en belandt meters lager op tramsporen

In Wommelgem is een vrachtwagen die op de E313 reed, door de vangrail gegaan en meters lager op de tramsporen terechtgekomen. Een aanrijdende tram kon op tijd stoppen. De chauffeur van de vrachtwagen geraakte slechts lichtgewond.

Een vrachtwagen die in de nacht van zaterdag op zondag op de E313 reed richting Antwerpen, is om nog onbekende reden van de weg geraakt en door de vangrail gereden. Dat gebeurde ter hoogte van Wommelgem, net voorbij de rotonde. De vrachtwagen met tankwagen kwam meters lagen weer op zijn wielen terecht, pal op de tramsporen. Volgens getuigen is de vrachtwagen helemaal rond zijn as getold.

Een aanrijdende tram kon tijdig stoppen voor de vrachtwagen. De tramleidingen raakten ook niet beschadigd. De brandweer werd opgeroepen om de bestuurder te bevrijden, maar de man raakte zelf uit zijn cabine. Hij is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De gecrashte tankwagen vervoert benzine, maar de tank was leeg. 

Meest gelezen