Radio 2

Zwaar ongeval in Leopoldsburg: auto crasht tegen andere voertuigen, verschillende gewonden

In Heppen bij Leopoldsburg is zondagvoormiddag rond 10.30u bij een ongeval tussen 2 wagens op de Beringsesteenweg, één van de auto's gecrasht tegen andere voertuigen. Daarbij zijn verschillende gewonden gevallen. De hulpdiensten moesten inzittenden bevrijden. De Beringsesteenweg blijft zeker tot vanavond afgesloten voor alle verkeer.

Op de Beringsesteenweg in Heppen zijn door de knal meerdere auto’s van de weg gevlogen tot tegen geparkeerde auto’s langs de weg: “Rond 10.30u hebben we een oproep gehad voor een verkeersongeval. Toen we aankwamen lag er een voertuig op z’n zijkant tegen andere voertuigen. Bij het ongeval waren zo'n 4 tot 5 voertuigen betrokken”, zegt Roel Adriaensens, officier van de brandweerzone Noord-Limburg.

De precieze omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht: “De politie voert momenteel nog een onderzoek. Er is een verkeersdeskundige aangesteld die het ongeval moet onderzoeken." Eén van de voertuigen kwam in de voortuin van het huis van de burgemeester van Leopoldsburg terecht, Marleen Kauffmann (CD&V). Zij bood ook hulp aan 2 inzittenden van een wagen, die door de brandweer bevrijd moesten worden. 

Radio 2

"In een ander voertuig zat een persoon die lichtgewond was. In het aangereden voertuig was er één persoon lichtgewond en één persoon zwaargewond, maar wel buiten levensgevaar", zegt Adriaensens. 

De Beringsesteenweg is momenteel afgesloten voor het verkeer ter hoogte van het ongeval: “Er moet lokaal omgereden worden. De politie verwacht toch dat het nog tot in de vroege avond zal duren voordat alle vaststellingen zijn gebeurd en de straat weer vrijgegeven kan worden.”

Meest gelezen