Apple stopt na 20 jaar met productie van muziekspeler iPod

Na 20 jaar stopt Apple met de productie van de iPod. Dat heeft het Amerikaanse technologiebedrijf bekendgemaakt. De muziekspeler blijft nog te koop zolang de voorraad strekt.

Toenmalig Apple-topman Steve Jobs, overleden in 2011, introduceerde de iPod in oktober 2001. Doorheen de jaren verschenen verschillende uitvoeringen. 

In 2014 stopte Apple al de productie van het klassieke model met het bedieningswieltje en een klein scherm. In 2017 werden ook de kleinere iPod Nano en iPod Shuffle begraven. De iPod Touch, die met zijn aanraakscreen meer op een iPhone lijkt, kreeg nog een update in 2019.

Maar Apple zal dus geen nieuwe iPods meer maken. Het bedrijf denkt dat zijn andere, duurdere, producten de iPod overbodig maken. De laatste iPods kosten momenteel bij Apple zelf minstens 238,35 euro, de nieuwste versie van de goedkoopste iPhone kost minstens 530,20 euro.

Meest gelezen