Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Oud-VS-president Donald Trump is opnieuw welkom op Twitter, zegt toekomstige eigenaar Elon Musk

De Amerikaanse miljardair Elon Musk wil de voormalige president Donald Trump opnieuw toegang geven tot Twitter, wanneer zijn overname van het sociale medium -voor 44 miljard dollar- rond is. De beslissing om Trump van Twitter te bannen was volgens de topman van Tesla en SpaceX "niet correct" en "ronduit dwaas".

Trump bannen van Twitter was een "moreel foute beslissing", liet Elon Musk optekenen tijdens een virtuele autoconferentie van het zakenblad Financial Times. Dergelijke permanente verbanningen leiden er volgens de Tesla-baas toe dat het vertrouwen in Twitter wordt ondermijnd.

De gewezen Amerikaanse president Donald Trump was zeer actief op Twitter, maar moest het platform verlaten na de bestorming van het Capitool in januari vorig jaar. Twitter oordeelde dat hij met tweets op zijn account @realDonaldTrump had aangezet tot geweld. Het account is nog altijd verwijderd, en Trump heeft eind vorige maand laten weten dat hij het niet terug wil. Hij heeft met Truth Social immers een eigen platform opgericht, en zegt zich daarop te willen concentreren.

Elon Musk tekende eind vorige maand een overeenkomst om Twitter voor 44 miljard dollar over te nemen. Hij heeft eerder al aangegeven dat hij "de vrije meningsuiting" wil herstellen op het sociale medium, dat volgens hem te regulerend is geworden. Hij zei ook al te hopen dat zelfs zijn "ergste critici op Twitter actief blijven, want dat is waar vrije meningsuiting voor staat". Met zijn uitspraken kwamen meteen geruchten op gang dat Donald Trump naar Twitter zou terugkeren.

Meest gelezen